Over mij

Jenny Olde Monnikhof

Al vele jaren maak ik met heel veel plezier kleurrijke beelden met een eigen beeldtaal en lijnenspel. Na jaren als econoom werkzaam te zijn geweest, heb ik in 2005 het roer omgegooid en ben ik als kunstenaar gaan werken. Mijn objecten stralen vrolijkheid en onbevangenheid uit. De krachtige vormgeving, samen met het speelse kleurenspel knipogen naar het leven. Mijn objecten hebben altijd, naast een zwart-wit stelling, een palet van primaire kleuren, dat aan Cobra doet denken.

Inspiratie

Ik laat mij inspireren door Miró, Calder, Dubuffet, Léger en vooral door Niki de Saint Phalle. Ik maak gebruik van een diversiteit aan materialen, zoals keramiek, glas, gips, papier maché en plexiglas. Ik haal mijn inspiratie uit het leven van alledag, meestal uit dingen die ik lukraak tegenkom. Ook verzamel ik allerlei informatie uit de kunstgeschiedenis via o.a. kunstboeken en uit de hedendaagse maatschappij, zoals afbeeldingen van reclames. Als het ware hergebruik ik deze fragmenten op mijn eigen specifieke wijze en maak er een nieuw werk van.

Thema's

De natuur vormt een terugkerend thema in mijn werk, zoals een serie op bomen geïnspireerde objecten laat zien. Deze bomen zijn duidelijk als boom te herkennen, maar zijn uitgevoerd in een stijl, die niet direct past bij de gedachte van een boom. Doorzichtige en ondoorzichtige elementen wisselen zich af in een zwart-wit omgeving.

Atelier

De objecten maak ik thuis in mijn atelier in Nieuwerkerk a/d IJssel. Doorlopend ben ik op zoek, in mijn atelier of bij cursussen / workshops, naar mogelijkheden om mijn objecten in een nog gekkere vorm en kleur weer te geven. Ik ben dol op vrolijke kleuren en wil anderen graag met mijn kleurrijke objecten gelukkig maken.